Taiex

Mostar: Edukacija u Austriji za bolje rezultate policijskih službenika

Vijesti / Flash | 10. 11. 2015. u 14:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je započeo radni sastanak policisjkih struktura koje čine predstavnici MUP-a HNŽ, FUP-a, regionalnih ureda OSA-e i SIPA-e u Mostaru, predstavnika MUP-a RS, CJB Trebinje, te predstavnici ostalih županijskih MUP-ova kao i policijski ataše Republike Austrije u BiH.

Sastanak je organizira u suradnji s organizacijom Europske komisije "TAIEX", čija je zadaća pružanje stručne i tehničke pomoći u nadgradnji i modernizaciji policijskih operativnih centara.

Kako je navedeno u priopćenju cilj sastanka je razmjena i najbolje prakse u Europskoj uniji, radi podizanja standarda policijskih aktivnosti što će rezultirati boljom zaštitom i sigurnošću građana.

Prisutni su razmijenili iskustva iz svojih sredina, te su iznijeli stavove što je sve potrebno da bi se unaprijedio rad policijskih struktura.

"Cilj dvodnevnog sastanka je razgovor o iskustvima, ali i da naši ljudi odu na edukaciju u Austriju, kao i da sredstvima iz EU fondova opremimo naš operativni centar na primjeren način. Postoje obećanja da ćemo kroz te fondove dobiti značajna sredstva", kazao je ministar MUP-a HNŽ Slađan Bevanda. Sastanak će se nastaviti i u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close