požari u bih

Mostar: Gorjelo na Gorancima i u Žitomislićima

Vijesti / Flash | 25. 12. 2015. u 11:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasna jedinica Grada Bihaća imala je jučer četiri intervencije, i to u regiji Golubićke bare, naselju Žegar, ulici Jablanska i naselju Ozimice. Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Vatrogasna jedinica općine Srebrenik jučer je imala dvije intervencije. Gasila je požar na kući u Previlama, te zapaljeni dimnjak na stambenom objektu u naselju Ježinac.

Također, vatrogasci u Maglaju gasili su zapaljeno nisko raslinje na lokalitetu MZ Ulišnjak.

Vatrogasna jedinica Grada Mostara jučer je imala dvije intervencije i to u mjestu Goranci i Žitomislići, dok je u Čapljini ugašen požar u Bobanovom selu.

Profesionalna vatrogasna jedinica Županije Sarajevo imala je pet intervencija, od toga četiri manje i to na gašenju otpada, dimnjaka, el. instalacija i kotlovnice, te jednu veću u naselju Grivići bb, općina Hadžići, gdje je došlo je do požara u štali. U intervenciji je sudjelovalo jedanaest vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila.

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanske županije, kvaliteta zraka je jučer odgovarača kvaliteti prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Skver i BKC, dok je u Zenici i dalje na snazi proglašenje epizoda povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku stepena "pripravnost", pripćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close