Ne nasjedajte na prijevaru

''Lijek'' bez dozvole prodaje se i u Mostaru: Nazovu telefonom, tvrde da se iznos refundira

Čitateljica tvrdi da se na području Mostara prodaje 'lijek' čiji sastav nije poznat, te da postoji mogućnost posljedica po zdravlje. Stoga apelira na građane da ne nasjedaju na ovu prijevaru.
Vijesti / Flash | 20. 08. 2024. u 10:39 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Čitateljica / Jointace kolagen koji se prodaje telefonski bez dozvole za stavljanje u promet

''Na tragu sam prijevare u vezi 'lijeka' kolagen, a koji je prodan mojoj majci. Na njemu ne postoji kod dozvole za stavljanje lijeka u promet, a ciljana skupina ljudi kojima se prodaje ovaj kolagen 'lijek' su uglavnom korisnici iznad 60 godina'', ispričala nam je čitateljica, koja je željela i druge građane upozoriti na mogućnost prijevare na području Mostara. Ona tvrdi da se radi o trgovini supstancom čiji sastav nije poznat, te da postoji mogućnost posljedica po zdravlje.

Telefonski poziv i gotovina

Kako kaže, potencijalne žrtve prvo dobiju telefonski poziv s broja 062 366 395 iz navodnog Centra za zdravlje koji prema njezinim riječima ne postoji. Kaže i da pozivatelj tvrdi kako ZZO refundira iznos plaćenog kolagena, a prilikom dostave vam proizvod naplate u gotovini, te ''zatraže potpis''.

''Na pitanje o adresi Centra i ID broju spuste slušalicu'', navodi čitateljica, te dodaje:

''Dostavljač dođe odmah po pozivu, naplati 65 KM u gotovini, te zatraži potpis. U saznanju sam da se već neko vrijeme odvija trgovina ove supstance na području grada Mostara. Uvoznik koji je na pakovanju naveden za Republiku Hrvatsku je trajno zatvoren, a uvoznik koji je naveden za BiH ne postoji u registru.''

Čitateljica ističe i da se broj pozivatelja može pronaći na OLX platformi gdje stoji da se ''prodaju dijelovi za motore i trimere''.

Foto: Čitateljica / Jointace kolagen koji se prodajte putem telefona

Nitko ne odgovara na pozive

Mi smo odlučili provjeriti tko stoji iza navedenog broja, ali na više upućenih poziva nitko nije odgovarao. Ukucavanjem broja na Google dobili smo istu informaciju kao i čitateljica. Pod ovim brojem vam se nudi da na OLX platformi kupite dijelove i opremu za kosilice.

Foto: Screenshot / Broj možete pronaći na platformi OLX

Činjenica je i da ''Jointace'' kolagen zaista postoji, te ga je moguće kupiti u ljekarnama, ali ne u ovakvom pakiranju, niti u sastavu koji je naveden.

Budući da se radi o trgovini neutvrđenom supstancom, čitateljica apelira da građani ne kupuju kolagen ''Jointace'' u ovom pakiranju bez dozvole za stavljanje lijeka u promet.

''O ovome sam obavijestila i Ured ombudsmana za zaštitu potrošača'', poručuje.

Foto: Screenshot / Jointace kolagen koji se prodaje u ljekarnama
Kopirati
Drag cursor here to close