Građani sve glasniji

Mostar: Ovo je dio džeparošica koje turistima uzimaju novac

Vijesti / Flash | 06. 07. 2016. u 18:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka turističke sezone u Mostaru aktivne su i džeparošice koje su u više navrata turiste ostavljale bez novca, kartica, dokumenata ...

Njihova meta su uglavnom ulice Mostara koje vode prema staroj gradskoj jezgri i to na potezu od Franjevačke crkve do ulaza u Stari grad, te potez od Šehitluka do Starog grada. Također, svoj 'posao' ponekad obavljaju i na Lučkom mostu.

Iako su iz MUP-a HNŽ do sada navodili da su u tom dijelu grada početkom turističke sezone aktivirali i policijske patrole, te da su više puta privodili džeparošice različitih dobnih skupina, one su se ponovno vraćale na mjesto događaja.

Stanari, vlasnici poslovnih objekata i radnici u tim objektima gotovo svakodnevno zovu policiju. Međutim, rezultata ponekada ima, ali uglavnom izostanu, jer su policijski službenici zauzeti 'bitnijim stvarima'.

Bitne stvari su i turisti u Mostaru koji će, moguće je, ostaviti nešto novca (ako im ne bude ukraden) kupujući suvenire, sladolede, grickalice ili ako jednostavno odu na ručak. Samim time potiču jedan dio gospodarstva u gradu. Međutim, kada vam policajac odbrusi na svoj način jer su ga građani pozvali radi džeparošica, dođe vam da uzmete stvar u svoje ruke, ali vjerojatno neće ni to pomoći.

Više stanovnika Franjevačke i Onešćukove ulice nam se požalilo kako su čak zaustavljali i onemogućavali džeparošice u 'poslu', potom pozvali policiju čiji službenici na kraju ne dođu. A upravo ih građani plaćaju kako bi obavili dio posla, te kako bi se svi osjećali sigurnijima.

Također, građani su nam ustupili fotografiju dijela džeparošica koje 'operiraju' u već navedenom dijelu Mostara. Navodimo dijela, jer je njihov broj veći od četiri 'ulovljene' na fotografiji.

Podsjetit ćemo kako su neke od njih operirale i po Crnoj Gori gdje su policijske službenike stavljali na muke, ali su na kraju otkrivene.

Kopirati
Drag cursor here to close