Naša stranka Mostar

'Mostarska vlast patentira novi način borbe protiv kriminala'

Vijesti / Flash | 22. 09. 2016. u 10:00 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka Mostar ogorčena je uhićenjem mostarskog demonstranta Muharema Hindića Mušice, aktiviste i borca za ljudska prva, čovjeka koji godinama javno upozorava na probleme ovog društva i nepostojanje niti promila želje kod pripadnika vlasti da se s istim problemima uhvate u koštac.

Njegovo jučerašnje uhićenje zbog kako je navedeno puštanja preglasne glazbe i na taj način remećenja javnog reda i mira, licemjeran je i slikovit prikaz vlasti koja umjesto da se bavi problemima o kojima sam Muharem Hindić godinama govori, ona privodi baš njega. Mostarska vlast tako izgleda patentira novi način borbe protiv kriminala: "Uhitimo one koji govore o kriminalu!"

Sam je Hindić u par posljednjih godina izrastao u simbol otpora građana Mostara, te je ovaj čin jasan pokazatelj kako se vlast odnosi prema osnovnim ljudskim pravima, slobodi govora i javnog djelovanja.

Umjesto da policija i ostale institucije krenu u procesuiranje ljudi koji su krivi za stanje u kojem se Mostar nalazi, kriminal i korupciju, o čemu govore i nalazi federalne revizije, ona nasrće na čovjeka koji je svijetli primjer građanskog aktivizma.

Razlog naveden za uhićenje je banalan: priopćeno je da je Hindić uhićen zbog puštanja galzbe, koju koristi kao sredstvo svoje borbe, a ista ta policija skoro uvijek se oglušuje o preglasno puštanje glazbe iz ogromnog broja mostarskih kafića.

Kopirati
Drag cursor here to close