Grad na Neretvi

Mostarski učenici obilježili Dan neovisnosti BiH

Vijesti / Flash | 28. 02. 2017. u 12:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici osnovnih škola koje rade po bosanskom nastavnom planu i programu s područja Mostara, šetnjom od Starog mosta do Španjolskog trga svečano su obilježili 1. ožujak, Dan nezavisnosti BiH.

Prigodnim riječima učenike je pozdravio Ljubo Bešlić, koji im je čestitao Dan nezavisnosti i poručio da je to događaj koji ih je danas okupio.

''Želim da se prisjetimo trenutaka kada je Bosna i Hercegovina postala neovisna. Prvog ožujka bio je referendum o BiH. Tog su dana pobijedile stranke koje su željele uređeno, demokratsko i razvijeno društvo i učinile su sve sa svoje strane da naprave taj korak.

To su uglavnom učinili Hrvati i Bošnjaci, i oni su na tom referendumu izglasali neovisnost. Ono što se dogodilo posilje, dogodio se rat i loše stvari i stravični događaji, iz toga trebamo izvući određene poruke da nikada ne dozvolimo u svoj promišljanju, rastu odgoju i komunikaciji da se to ponovi.

Moramo praviti jedno stabilno društvo ravnopravnih naroda i građana, da činimo sve sa svoje strane da ovo društvo svakim danom bude sve bolje, želim da tako odrastate u tom duhu, da sa svojih susjedima i prijateljima razgovarate i da se sve riješi dijalogom, a to je način da mladi ljudi ostanu u ovoj državi, da traže zaposlenje, da rade zajedno na boljem prosperitetu i europskom putu, i da kažemo da volimo ovu državu, ovaj grad i da se mi poistovjećujemo s time '', poručio je Bešlić učenicima.

Kopirati
Drag cursor here to close