Borba

Mostarski vatrogasci sami nabavili alat za lov na zmije

''Ako (građani) vide zmiju da zovu vatrogasce i mi pokušavamo učiniti sve možemo i nabavili smo alat sami od sebe da riješimo to'', rekao je zapovjednik mostarskih vatrogasaca.
Vijesti / Flash | 05. 06. 2024. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski vatrogasci su sami od sebe nabavili alat u borbi sa zmijama, rekao je za televiziju N1 Petar Jurić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Rekao je kako se najčešće radi na uklanjanju poskoka.

''Poskok je ta najotrovnija zmija u cijeloj Europi i kod nas je najzastupljenija i najčešće zmije koje uklanjamo su poskoci'', rekao je za N1 je Jurić.

Poručio je građanima da paze da okućnica bude uredna, da pomoćne prostorije, garaže, šupe budu uredne i čiste i da se pazi šta se nalazi unutra.

''Ako (građani) vide zmiju da zovu vatrogasce i mi pokušavamo učiniti sve možemo i nabavili smo alat sami od sebe da riješimo to'', rekao je.

Jurić je govorio i kako su im potrebne vatrogasne autoljestve za gašenje i spašavanje s visine.

''Mislim da Grad ima mogućnosti to nabaviti vozilo koje je skupo to je činjenica ali čija je nabavka opravdana'', rekao je te pozvao sve razine vlasti da olakšaju dozvole zračnim snagama kako bi one u hitnim slučajevima odmah bile operativne pogotovo ljeti kada je sezona vrućina i velikih požara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close