Piskaranje

Mostarsko iscrtavanje znakova - Znate li gdje se nalazi škola? Stiglo objašnjenje!

Koliko je nama poznato, a nadamo se i vama, u ovom dijelu, tj. prometnoj traci gdje je iscrtan znak ne nalazi se škola u blizini.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2024. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ulici kralja Tomislava u Mostaru osvanuli su iscrtani znakovi koji upozoravaju da se škola nalazi u blizini. Za one koji malo bolje poznaju Mostar, znakovi su iscrtani na nekadašnjem Starom igralištu.

Koliko je nama poznato, a nadamo se i vama, u ovom dijelu grada, tj. prometnoj traci gdje je iscrtan znak ne nalazi se škola u blizini.

Ukoliko se mislilo na Srednju građevinsku školu Jurja Dalmatinca ili Srednju ekonomsku školu Joze Martinovića, one se nalaze u suprotnoj kolničkoj traci. 

Na što se točno mislilo i na koju školu u blizini, ostaje da se odgonetne. Ili će se možda u blizini graditi neka nova škola?

Foto: Bljesak.info / Mostarsko iscrtavanje znakova

 

Stiglo objašnjenje

Nakon naših redaka o nejasnim znakovima na cesti, redakcija portala Bljesak. info dobila je pojašnjenje iz Službe za komunalne poslove Grada Mostara, zaduženog za ove poslove.

''Na ovim identičnim mjestima ja postojala oznaka i ranije, znači označavamo zonu škole, a ne samu zgradu. Po pravilniku sve je popraćeno i vertikalnom horizontacijom, što se može vidjeti znakovima postavljenim pored obje škole na ovoj dionici'', navedeno je u objašnjenju.

Kopirati
Drag cursor here to close