Zbog izjava

Munira Subašić najavila tužbu protiv Stevandića: "Neće on mirno spavati"

''Ja mu jamčim životom da ćemo i protiv njega donijeti presudu, neće on mirno spavati'', navela je Subašić.
Vijesti / Flash | 24. 05. 2024. u 07:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica udruženja Majke Srebrenice, Munira Subašić kazala je za BHRT kako će uskoro krivično goniti Nenada Stevandića, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i člana SNSD-a.

Reagirajući na izjave političkih predstavnika iz RS, kazala je kako se navikla na izjave predsjednika ovog entiteta.

"Milorad Dodik nije samo danas nešto uradio, Milorad Dodik svaki dan to radi, jer ne znam, jako je se teško boriti protiv samog sebe, jer u njemu je nešto proradilo onda ne zna što da radi, znate kad kažu često puta kod nas u Bosni kad kaže pomahnita i to, znaš, znači nešto se budi u njemu, a što će izaći iz tog buđenja, ne znam, vidjet ćemo, čekat ćemo dane da prespava pa ćemo biti'', rekla je.

Naglasila je kako nju i ostale članice udruženja i majke Srbrenice više zabrinjavaju izjave i postupanja Stevandića.

"Meni osobno kao majci je Stevandić opasniji od Milorada Dodika, mi ćemo kao organizacija kao udruženje razgovarati sa odvjetnicima, ne iz Bosne nego iz inostranstva, i podnijeti krivičnu prijavu protiv njega jer on stvarno evo danima truje, truje, truje, truje."

Podsjetila je tužbe protiv Nizozemske i UN-a.

"Stavandić, samo neka zna da očekujemo, mi smo uspjele da tužimo UN, pa smo uspjele da tužimo vladu Nizozemske, Ministarstvo obrane, da dobijemo presudu, ja mu jamčim životom da ćemo i protiv njega donijeti presudu, neće on mirno spavati."

Za predstavnike država koji nisu glasovali za Rezoluciji o Srebrenici kazala je kako ih ne želi vidjeti u Memorijalnom centru u Srebrenici.

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih naroda (UN) izglasala je Rezoluciju o proglašenju 11. srpnja Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

84 zemlje su glasovale ZA, 68 je bilo suzdržano dok je 19 bilo protiv.

Kopirati
Drag cursor here to close