Ubojstvo

MUP Republike Srpske traži saslušanje Radončića

Vijesti / Flash | 04. 11. 2016. u 12:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP RS zatražit će saslušanje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića u Tužiteljstvu BiH u vezi sa njegovim svjedočenjem u Prištini i izjavama o ulozi koju je imala SDA pred početak rata u BiH.

Inspektor u Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma u MUP-u RS Simo Tuševljak kaže da će službeni zahtjev biti podnesen vrlo brzo i da MUP prikuplja informacije u vezi s Radončićevim svjedočenjem na suđenju narko-bosu Naseru Keljmendiju za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele i organizirani kriminal.

''Tužiteljstvu BiH će biti dostavljena i ranija saznanja MUP-a, a Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu dokumenti i dosadašnja saznanja MUP-a o ubojstvu srpskog svata na Baščaršiji Nikole Gardovića'', istaknuo je Tuševljak.

Radončić je na suđenju Keljmendiju rekao da je za ubojstvo Ćele odgovorna bošnjačka državna mafija, da je likvidiran kako ne bi otkrio desetak političkih ubojstava te da je u javnosti postojala priča da Delalić traži milijune maraka od SDA zato što je po njezinom nalogu ubio Gardovića.

Kopirati
Drag cursor here to close