The Sun

MUP RH skenom putovnice demantirao novinara

Vijesti / Flash | 05. 12. 2015. u 21:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživač britanskog The Suna tvrdi kako je od Turske do Pariza stigao bez da je ikome pokazao ijedan dokument. Posebno je interesantan dio vezan kroz njegov prolazak kroz Hrvatsku, a gdje tvrdi da se od granične policije sakrio u WC-u vlaka.

Emile Ghessen tvrdi da je, što radi loše kontrole, a što radi njegove lukavosti, od Turske do Pariza stigao bez da je ikome pokazao ijedan dokument.

Međutim, u MUP-u tvrde drugačije. Večeras su za ovaj slučaj objavili i demanti u kojem tvrde da su tvrdnje da nije evidentiran potpuno neistinite.

"Ravnateljstvo policije oštro demantira dio teksta objavljen na web portalu britanskog lista The Sun, u sklopu kojega je objavljeno kako je novinar lista prošao kroz Republiku Hrvatsku, a da pritom nad njim ni u jednom trenutku nije obavljena granična kontrola od strane hrvatske policije.

Naime, radi se o neistinitim i netočnim tvrdnjama jer je hrvatska granična policija evidentirala Emilea Pierrea Ghessena 23.11.2015. u 14:10 sati na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u RH, dok ga je 24.11. u 17:20 sati evidentirala na aerodromskom graničnom prijelazu Zagreb (ZL Pleso) na izlazu iz RH.

Kao dokaz tome objavljujemo i sken putovnice napravljen prilikom granične kontrole. Za svaku je osudu iznošenje ovakvih neistinitih i zlonamjernih tvrdnji kojima se nanosi šteta ne samo ugledu hrvatske policije, nego i Republici Hrvatskoj prikazujući ju nesigurnom zemljom", stoji u demantiju hrvatske policije.

Kopirati
Drag cursor here to close