Ilegalni prelazak granice

Na području Bileće uhićeni Turci

Vijesti / Flash | 07. 04. 2017. u 10:51 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH otkrili su u četvrtak dvoje državljana Republike Turske prilikom ilegalnog prelaska državne granice.

Kontrolirani su u Audiju, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće. Sukladno Zakonu o strancima, prekršajno su procesuirani i predati službenicima Službe za poslove sa strancima.

Službenici Postrojbe granične policije Brod danas su lišili slobode bh. državljanina A. D. (1984.). Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela 'Krađa'. On je kontroliran pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i bit će predan nadležnom tijelu.

Dan ranije, 6. travnja, službenici Postrojbe granične policije Višegrad slobode su lišili M. N. (1970.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Tužiteljstvo BiH zbog kaznenog djela 'Krijumčarenje ljudi'. Državljanin Republike Srbije je kontroliran pri ulasku u BiH na MGP Uvac i predat službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo 6. travnja slobode su lišili A. A. (1980.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela 'Pronevjera u službi'. Državljanin BiH je stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Kölna. Predat je službenicima Sudbene policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close