stranka za bih

Nađena zamjena za Komšića

Vijesti / Flash | 21. 07. 2015. u 11:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sutra, u srijedu, održat će se sastanak Stranke za BiH i SDA na kojem bi se trebali dogovoriti principi o stvaranju nove koalicije, potvrdio je Feni predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić.

Nakon usuglašavanja, dodalo je Jerlagić, potpisivanje koalicijskog sporazuma između Stranke za BiH i SDA bi moglo biti održano u četvrtak.

''Materijali koje su nam poslali su principi koje su oni potpisali u studenom 2014. godine'', rekao je i dodao kako je Stranka za BiH poslala SDA dokument koji su ekonomski stručnjaci predstavili na Krugu 99, a koji se tiče razvoja BiH, jer smatraju da je to dugoročno rješenje problema.

''Sada kada nema Međunarodnog monetarnog fonda, onda trebamo ugraditi te elemente u principe'', rekao je Jerlagić.

Istodobno, predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, je Feni rekao kako će na federalnoj razini, pak, promjena parlamentarne većine i ulazak novih partnera u vlast umjesto Demokratske fronte (DF) umnogome ovisiti od statusa aktualnog dopredsjednika Federacije koji je iz DF-a.

''Moramo biti ozbiljni i moramo raščistiti tko je pozicija, a tko oporba. Ne možete biti oporba, a imati dopredsjednika Federacije. Meni je sasvim jasno da ako imamo takav odnos to neće funkcionirati. Pogotovo ako se netko želi na svaki način pozicionirati kao oporba. Ako to ne raščistimo ulaziti u nove preinake Vlade Federacije bilo bi avantura. Morat ćemo se ovih dana pozabaviti tim pitanjem, sjesti s gospodinom Željkom Komšićem i mnogim drugim iz oporbe i otvorenih karata zaigrati. Ili omogućite ovoj vladi da normalno radi ili prestanite djelovati protiv vlade, jer ste dio tima, imate dopredsjednika Federacije. Opredijelite se što želite. Nisam siguran da ćemo to riješiti, a u tom slučaju nećemo moći završiti ovaj proces i uzalud se nadamo da ćemo izvršiti reorganizaciju vlade. Ovakva vlast može funkcionirati do kraja izbornog ciklusa. Ja ne mogu razmjeti da netko želi nered, ali činjenica je da oni koji danas zazivaju promjenu Vlade FBiH koja tobože ništa ne radi, samo trebaju vidjeti što su oni radili protekle četiri godine. Teško da ijedna vlada može biti gora od ove prošle. Netko misli da se sve to zaboravilo. Ja ih pozivam da sjednemo i neke stvari zajedno radimo. Budite oporba ako ste se odlučili na to, ali neke stvari koje su strateški interes BiH su nam zajednički interes'', rekao je Čović u intervjuu Feni.

Kopirati
Drag cursor here to close