Druga smrt

Najpoznatiji džihadist s Balkana (drugi put) ubijen u Iraku

Vijesti / Flash | 08. 12. 2014. u 14:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najpoznatiji balkanski džihadista, Lavdrim Mudžaher iz Kačanika ubijen je u eksploziji automobila-bombe u iračkom Tel Afaru, pedesetak kilometara od Mosula, javljaju kurdski mediji. Mudžaheri se nalazio na američkoj listi najtraženijih terorista.

Beogradski Blic navodi kako je ovo drugi put u posljednjih šest mjeseci da kurdski izvori objavljuju Mudžaherijevu smrt.

Mudžaheri, poznat i pod ratnim imenom Abu Abdulah Kosovi, je u središte svjetske pozornosti dospio kada je krajem srpnja na Facebooku objavio fotografiju kako odsijeca glavu jednom zarobljeniku, pretpostavlja se u Siriji.

Dvadesetčetvorogodišnjak iz Kačanika Lavdrim Muhadžeri, bio je jedan od ključnih igrača u akciji mobiliziranja Albanaca za rat u Siriji. Prethodno, Albanac sa Kosova Bljerim Heta postao je prvi balkanski bombaš-samoubojica, nakon što se raznio u Bagdadu i tom prilikom ubio tridesetak ljudi.

Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vođa albanskih mudžahedina u Siriji i Iraku. Kosovsko pravosuđe ga također smatra glavnim u Siriji za regrutiranje ostalih Albanaca s Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close