Incident

Napad na vojnu bazu u Belgiji

Vijesti / Flash | 26. 10. 2015. u 15:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vojarni u Belgiji dogodio se pokušaj napada autobombom, javljaju lokalni mediji, prenosi BBC. Ubrzo nakon čula se pucnjava. Maskirani napadač trenutno je u bijegu.

Do incidenta je došlo u barakama za padobrance u Flawinneu, nakon što se vozilo probilo kroz barikade, a ekipa pirotehničara na putu je do mjesta događaja, pišu belgijski mediji.

Službeni izvori potvrdili su kako je napadač u bijegu, te kako nitko nije ozlijeđen za vrijeme incidenta, piše Sky News. U vojnoj bazi smješteno je oko 650 vojnika. Motiv napada još uvijek je nepoznat.

Maskirani muškarac pokušao je silom proći svojim automobilom kroz ulaz u vojarnu u Belgiji u ponedjeljak i pritom je ispaljeno nekoliko hitaca, ali nitko nije ozlijeđen, izjavili su belgijski tužitelji.

Muškarac je pokušao ući u vojarnu u Flawinneu nedaleko od grada Namura, a nakon što mu to nije uspjelo, pobjegao je, rekli su tužitelji. "Čini se da nitko nije ozlijeđen. Muškarac je u bijegu", rekao je glasnogovornik tužitelja u Namuru.

Belgijski tužitelji izjavili su u ponedjeljak kako nema naznaka da je motiv muškarca koji je silom želio ući automobilom u vojarnu bio teroristički napad, te da u njegovom automobilu nije pronađen eksploziv, prenosi Index.

"Zasad nema elemenata koji bi nam dopustili da kažemo da smo suočeni s istragom terorističkog čina", rekao je glasnogovornik tužiteljstva u Namuru na tiskovnoj konferenciji.

"Ne može se isključiti teorija o izoliranom incidentu ili o psihički nestabilnoj osobi", dodao je.

Zgrade Europske unije i belgijske vlade stavljene su pod vojnu zaštitu nakon napada do kojih je došlo zadnjih godinu dana, piše Index.

Podsjetimo, dvojica navodnih džihadista ubijena su u policijskoj operaciji u Verviersu u siječnju, manje od tjedan dana nakon napada na parišku redakciju Charlie Hebdoa. U svibnju 2014. godine, četiri osobe ubijene su u terorističkom napadu na židovski muzej u Bruxellesu.

Kopirati
Drag cursor here to close