Navodni ratni zločini

Naređeno neprovođenje istražnih radnji protiv Šefika Džaferovića

Vijesti / Flash | 11. 03. 2015. u 20:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine izdalo je naredbu o neprovođenju istrage protiv Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, za navodne ratne zločine.

Tužiteljstvo BiH je odbacilo sve optužbe u vezi sa ovim slučajem protiv predsjedavajućeg Džaferovića.

Istaknuto je da se iz dokumentacije, koju je Tužiteljstvu dostavljeno, "ne može zaključiti da postoje osnovi sumnje da je Džaferović počinio bilo kakav zločin".

Tužiteljstvo BiH je odbacilo potužbe i za Sakiba Mahmuljina, protiv kojeg je također dostavljena obilna dokumentacija.

''Sve što sam imao reći na ovu temu već sam rekao. Od početka sam tvrdio da se radi o gnusnim lažima i monstruoznoj konstrukciji koje su sračunate kako bi se diskreditirao ja kao političar s jedne i s druge strane da se destabilizira uspostava vlasti na državnoj razini na bazi dogovorene parlamentarne većine'', kazao je novinarima Džaferović.

Podsjetio je da je i sam pozivao Tužiteljstvo da se o tome izjasni, najavljujući da će se njegov korektan odnos i rad u parlamentu BiH te zalaganje da ova institucija funkcionira i dalje nastaviti.

Pozvao je Tužiteljstvo BiH da se protiv Kebe provede kazneni postupak zbog lažnog prijavljivanja te je najavio da će iskoristit sav raspoloživi pravni instrumentarij da zaštiti sebe i svoju ličnost.

''Šteta mi je već nanesena i tu nema nikakve dileme to je sasvim jasno, ali šta mogu, ja sam političar i moram živjeti s tim'', kazao je Džaferović, dodajući da mu Odluka Tužiteljstva BiH nije uručena.

Kopirati
Drag cursor here to close