projekti

Nastavak reforme javne uprave

Vijesti / Flash | 15. 01. 2016. u 14:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu danas je održan sastanak članova i zamjenika članova svih sedam nadzornih timova za provedbu Akcijskog plana Strategije reforme javne uprave u ime Federacije BiH.

Tema susreta, kojem je predsjedavala koordinatorica Vlade FBiH za reformu javne uprave Mirsada Jahić, bile su aktivnosti koje je Ured za koordinacije reforme javne uprave pokrenuo na pripremi novog Strategijskog okvira za reformu javne uprave, kao i na izradi analize o stupnju izvršenja akcijskih planova uz Strategiju.

Kako je poznato, Vlada FBiH je još na 14. sjednici održanoj 9.7.2015. godine dala punu podršku nastavku reforme javne uprave kroz započete i nedovršene projekte i druge aktivnosti predviđene Strategijom reforme javne uprave i Revidiranim akcijskim planom.

Podrška je dana i za planirane aktivnosti na izradi analize do sada planiranih i poduzetih aktivnosti u procesu reforme javne uprave i evaluacije Strategije reforme javne uprave u BiH, kao i za analizu početnog stanja u javnoj upravi u BiH, koju je sačinila SIGMA (zajednička inicijativa Europske unije i OECD-a). Tim povodom, Vlada je zadužila sve strukture uključene u reformu javne uprave da daju punu podršku u realizaciji tih aktivnosti.

U dogovoru s predstavnicima SIGMA-e i Delegacije EUropske unije, za početak sljedećeg mjeseca je planirana konferencija na kojoj bi bio predstavljen izvještaj SIGMA-e o mjerenju početnog stanja za BiH.

''Također je planirano da predstavnici Delegacije Europske unije predstave ono što će u BiH biti rađeno u oblasti izravne proračunske podrške. Uz to, na konferenciji bi trebao biti predstavljen operativni plan izrade novog strategijskog okvira za reformu javne uprave u BiH'', priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close