Nastavljaju se paljenja automobila po Sarajevu

Vijesti / Flash | 23. 01. 2015. u 12:25 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UU Mošćanica, općina Stari Grad Sarajevo, jutros je u 03:45 sati, došlo do požara na putničkim vozilima marki 'ford mondeo', 'land rover' i 'fiat punto', vlasništvo S.N. iz Sarajeva.

Požar je ugašen i nije bilo ozlijeđenih osoba, a na vozilima je nastupila materijalna šteta.

O ovom događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Županije Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. .

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) provode intenzivne aktivnosti u vezi s učestalim slučajevima paljenja automobila na području Županije, odnosno na njihovom dokumentiranju u pravcu otkrivanja počinitelja ovih kaznenih djela.

''Policijski službenici pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevo i u suradnji sa sudskim vještacima za protupožarnu zaštitu prikupljaju informacije i saznanja koje bi, eventualno, mogle ukazati na osobe koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem spomenutih kaznenih djela'', kazao je glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić Feni.

Komentirajući upit u vezi s koracima koje MUPKS-a poduzima na planu otkrivanja vinovnika, odgovornih za izazivanje požara na automobilima, pojasnio je da se u svakom od tih slučajeva nakon obavljenog uviđaja formira predmet i u suradnji s tužiteljstvom prikupljaju dokazi.

Nefić je precizirao da su na tom planu angažirani i policijski službenici na nivou policijskih uprava te da se intenzivno razmjenjuju informacije u vezi s učestalim pojavama paljenja automobila.

Izrazio je očekivanje da će uskoro biti riješeni motivi i otkriveni počinitelji ovih kaznenih djela, ali u interesu istrage nije mogao otkriti više detalja u vezi s poduzetim aktivnostima i dosadašnjim saznanjima.

Podsjećamo, najnoviji slučaj paljenja vozila evidentiran je na području sarajevske općine Stari Grad (ul. Mošćanica), gdje su gorjela tri automobila.

Kako mediji prenose u prvih 15 dana ove godine u Sarajevu je zapaljeno osam automobila, a za mjesec i po registrirano je 15 slučajeva paljenja vozila. Istovremeno, evidentirani su i slučajevi bušenja guma na automobilima, a najnoviji takvi slučajevi zabilježeni su u sarajevskim naseljima Stup (ul. Latička) i Aneks (ul. Muftije Džabića).

Kopirati
Drag cursor here to close