Mediji zaintereseirani

National Geographic želi snimiti dokumentarac o padu aviona Vlade Makedonije

Vijesti / Flash | 06. 01. 2015. u 15:29 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

National Geographic, kao i druge medijske kuće kontakltirale su glavnog istražitelja kako bi snimile dokumentarni film o padu aviona Vlade Makedonije i cijeloj istrazi, rekao je medijima u Sarajevu Omer Kulić glavni istražitelj u procesu ponovnog ispitivanja nesreće.

Izvještaj o ponovljenoj istrazi o padu aviona u veljači 2004. godine kod sela Rotimlja u blizini Mostara kada su poginuli bivši makedonski predsjednik Boris Trajkovski, šest članova makedonske delegacije i dva pilota predan je relevantnim institucijama u BiH i Makedoniji.

Podsjetimo, Kulić je danas na pres-konferenciji kazao da su, po njihovim analizama, glavni uzrok udesa pilotske greške, sedam pilotskih greški koje je posada napravila od trenutka polijetanja iz Skoplja do pada pred samim Mostarom.

Ova istraga otvorena na zahtjev makedonske Vlade koja je nezadovoljna prvim izvještajem koji je bio objavljen neposredno poslije udesa formirala svoju komisiju.

Po riječima Kulića, to govori o nekooridnacijama adekvatnim između zračnih vlasti i organizatora potrage i SFOR-a koji je također bio jedan od subjekata u ovom procesu.

''Međutim, mi u ovaj problem nismo duboko ulazili, jer to je stvar policijskih istraga. Naš je zadatak bio da kažemo kako je avion pao i mi smo to kazali'', kazao je Kulić ističući da zadatak Komisije nije da kaže tko je kriv, tko nije kriv.

''Komisija je uradila svoj posao, mi bar mislimo, korektno, profesionalno i dobro'' kazao je Kulić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close