Tayyip Erdogan

NATO treba pojačati borbu protiv terorizma

Vijesti / Flash | 08. 07. 2016. u 09:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je danas NATO da pojača borbu protiv globalnog terorizma i rekao da ovaj savez treba da se "osvježi" i bolje prilagodi novim sigurnosnim prijetnjama.

Lideri NATO saveza sastaju se danas u Varšavi, a očekuje se da će zauzeti čvrst stav prema Rusiji usprkos, kako neki smatraju, slabljenju ovog bloka uslijed izglasavanja istupanja Britanije iz EU.

Erdogan je rekao novinarima prije polaska u Poljsku da će zatražiti od ostalih lidera da se pojačaju napori protiv militantnih napada, poput eksplozija na aerodromu u Istanbulu, gdje je prošli tjedan ubijeno 45 ljudi.

"Koncept siguenosne prijetnje se ozbiljno mijenja. U tom procesu, NATO treba da bude aktivniji i da se osvježi povodom tih novih sigurnosnih prijetnji", rekao je Erdogan.

Turska je suočena sa prijetnjama od islamista i kurdskih pobunjenika, a napade vrše i ljevičarski militanti. Država je primila skoro tri milijuna izbjeglica iz ratom zahvaćene Sirije, što ju je koštalo 11,5 milijardi dolara, rekao je Erdogan.

"Kao članica NATO-a, želimo da ostale članice ne zaborave Tursku", rekao je turski predsjednik.

Kopirati
Drag cursor here to close