Dodik

Ne postoji nijedan razlog za raspisivanje prijevremenih izbora

Vijesti / Flash | 26. 10. 2015. u 15:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da ne postoji nijedan razlog za raspisivanje prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Republici Srpskoj, ali da pristaje na prijevremene izbore ako će se oni biti održani na svim nivoima vlasti.

Dodik je precizirao da to podrazumijeva i izbore za parlament BiH i člana Predsjedništva BiH iz RS-a. Ocijenio je da se Republika Srpska ne nalazi u krizi, da njezine institucije funkcioniraju u skladu s Ustavom i zakonima, da izmiruje svoje obaveze, a da aktualna vlast štiti vitalne nacionalne interese.

''U Republici Srpskoj je na sceni jedna razljućena opozicija, s kojom sam pokušavao u nekoliko navrata razgovarati, ali oni nisu spremni za razgovor jer ne znaju kako će se ponašati i što će reći'', kazao je Dodik na konferenciji za novinare.

Poručio je da mu “šaljivo” zvuči poziv opozicije da podnese ostavku, navodeći da ga opozicija nije ni izabrala na predsjedničku funkciju.

''Moj mandat pripada ovom narodu i Republici Srpskoj. Odgovorno vršim svoj posao u skladu s Ustavom i nemam namjeru povlačiti se pred ljudima koji ne žele dijalog, ne žele razgovarati o Republici Srpskoj i ne žele da se sustav zaštite Republike Srpske regulira kroz uvođenje određenog zakonodavstva'', istaknuo je Dodik.

Smatra da su zahtjevi Saveza za promjene jednaki zahtjevu lidera SDA Bakira Izetbegovića da RS odustane od referenduma.

''Legitimno je pravo opozicije da traže ostavku i izbore, a moje je ustavno pravo da im kažem da nisam adresa za takve zahtjeve. Oni ovo rade jer je Izetbegović rekao Bosiću da na svaki način zaustave referendum u RS-u i ovo su njihovi pokušaji'', ocijenio je predsjednik RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close