neformalni razgovori

Ne zna se hoće li prijedlog Zakona o Ustavnom sudu biti na dnevnom redu 12. siječnja

Vijesti / Flash | 05. 01. 2016. u 20:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je večeras u Sarajevu da Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH i o izmjeni Kaznenog zakona BiH nije bio na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH.

''To je prijedlog koji ide kroz uspostavljene procedure u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Od nas nije zatraženo mišljenje i vjerojatno će klubovi zastupnika dati svoje stavove'', pojasnio je Zvidić.

Ukoliko i kada taj prijedlog zakona dođe u Vijeće ministara BiH, kazao je Zvidić, on će dati svoj stav te službeno govoriti ispred Vijeća ministara BiH.

Člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da ovakav koncept Ustavnog suda BiH ne može funkcionirati, te da je jedan od uvjeta za ulazak BiH u EU da domaće institucije rade svoj posao i da nema stranaca.

''Svi oni koji vjeruju da će preko Ustavnog suda mijenjati Ustav se varaju. RS može usvojiti zakon o svetkovinama, koji će biti isti kao i Zakon o praznicima u RS-u, a da sve ostane isto. Zato je bolje jednom prihvatiti realnost, nakon čega će ova zemlja moći ići naprijed'', zaključio je.

Predsjednik Srpske demokratske stranke, te zastupnik Zastupničkog doma PS BiH Mladen Bosić kazao je da ne zna hoće li ovaj prijedlog biti na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma PSBiH koja će biti održana 12. siječnja, jer još uvijek nije prošao sve komisije.

Dodao je da su ovaj prijedlog zajedno predložili klubovi SNSD-a i SDS-a, te da se odnosi na onemogućavanje strancima da odlučuju o bitnim pitanjima u BiH.

''Otvorili smo neformalne razgovore s ostalim političkim faktorima u PSBiH, i mislim da su svi svjesni da se prije ili kasnije BiH mora riješiti stranaca iz Ustavnog suda, ukoliko želi da bude suverena država'', pojasnio je Bosić.

Kopirati
Drag cursor here to close