Jared Kushner

Nemamo samo mi zetove: Trump imenovao kćerkinog muža za višeg savjetnika

Vijesti / Flash | 10. 01. 2017. u 08:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump je potvrdio imenovanje svog zeta Jared Kushner za višeg savjetnika u Bijeloj kuc´i.

Kushner, koji se odrekao plaće dok je na toj dužnosti, bio je "savjetnik od povjerenja tijekom kampanje i razdoblja tranzicije i ponosan sam da ima i ključnu ulogu u mojoj administraciji", objavio je u ponedjeljak navečer Trump i tako potvrdio vijest koju su nekoliko sati ranije objavili američki mediji.

Mladi biznismen, koji će 36 godina napuniti u nedjelju, suprug je Trumpove kćerke Ivanke s kojom ima troje djece, prenosi Beta.

Nije imao iskustva u politici prije nego što se uključio u predizbornu kampanju i najmlađi je na listi suradnika koji će pomoći Trumpu u vođenju zemlje.

Ortodoksni je Židov čija je obitelj bliža konkurentskoj, Demokratskoj stranci. U obranu republikanca Trumpa je stao 2015., kada su se pojavili antisemitski komentari na društvenim mrežama među Trumpovim pristalicama tvrdeći da njegov tast nije ni "antisemit ni rasist".

Mediji su pisali i da je Kushner, direktor obiteljske fondacije koja je davala dobrotvorne donacije židovskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali, mogući izaslanik za Bliski istok u administraciji novoizabranog predsjednika Trumpa.

Demokrate su apelirale da se razmotri imenovanje Kushnera za savjetnika optužujući Trumpa za nepotizam i sukob interesa.

Donald Trump će danas održati prvu konferenciju za novinare poslije izbora za predsjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close