Prijem kod Ivanića

Neobično je da političar poziva na ljubav

Vijesti / Flash | 06. 01. 2015. u 08:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Božić je dan kada se šalje jedna univerzalna poruka, zajednička svim religijama da kroz osobni i zajednički preobražaj krenemo na put k dobru i boljem'', poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić na božićnom prijemu organizovanom večeras u zgradi Predsjedništva BiH.

Na prijemu se okupio veliki broj predstavnika političkog života svih razina vlasti u BiH, najviši vjerski predstavnici, te predstavnici vojnog, društvenog, gospodarskog i kulturnog života u BiH i diplomatskog zbora, prenosi Anadolija.

"Božić je praznik kada slavimo rođenje bogočovjeka Isusa Krista. Ali, Božić je i dan kada se šalje jedna univerzalna poruka, zajednička svim religijama. Dakle, da kroz osobni i zajednički preobražaj krenemo na put k dobru i boljem", kazao je Ivanić u obraćanju uzvanicima koje su prisustvovale prijemu povodom pravoslavnog blagdana Božića.

Prema njegovim riječima, možda "kod nas nije uobičajno da jedan političar poziva na ljubav, na razumijevanje".

"Ali, mi to dozvoljava upravo razlog zbog kojeg smo se danas sastali. Pokušajmo malo više voljeti i razumjeti jedni druge. Više nego ranije saosjećati jedni s drugima", poručio je Ivanić.

Podsjetio je i na svibanjske poplave koje su pogodile BiH i regiju, rekavši kako su one pokazale da su građani spremni razumjeti i suosjećati se s drugima više nego što su možda to političari spremni.

"Ako se od tuđeg zla ne branimo zlom u sebi, onda ćemo biti ljudi. Svim građanima želim poručiti sljedeće: volite i čuvajte svoje obitelji, svoje bližnje, prijatelje i poznanike, jer tek kroz drugoga mi bivamo ono što jesmo", poručio je Ivanić te svim pravoslavnim hrišćanima čestitao Božić.

Kopirati
Drag cursor here to close