Naređene istrage

Nesreća kod Doboja: Djevojka u teškom stanju, strojovođe pokušale kočiti

Vijesti / Flash | 12. 03. 2017. u 12:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djevojka Nikolina Đ. (1999.), koja je rano jutros ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći kod Doboja, nalazi se u dubokoj komi i priključena je na aparate za umjetno disanje.

Dežurni liječnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Sveučilišno kliničkog centra Republike Srpske Vojislav Vujanović i glavni dežurni liječnik na kirurgiji Nebojša Trkulja su rekli da je djevojka primljena s teškom ozljedom glave i grudnog koša, piše Fena.

Teško stanje

Vujanović je precizirao kako je djevojčica u izuzetno teškom stanju i sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne i preuranjene.

Ona je jutros u 6.45 sati sanitetskim vozilom Doma zdravlja Doboj, nakon prometne nesreće, prebačena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje Sveučilišnog kliničkog centra Republike Srpske.

Odmah po prijemu sprovedene su sve dijagnostičke metode, a terapijske su u tijeku.

Supružnici Stavica (1971.) i Zlatko (1966.) Đerovac te njihova 17-godišnja kćerka smrtno su stradali u sudaru teretnog voza i automobila „pasat“ u naselju Grabovica kod Doboja.
Druga kćerka je nakon nesreće iz dobojske bolnice, prebačena u Sveučilišno klinički centar Banja Luka.

Dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva u Doboju Neđo Đurić je rekao da se prometna nesreća dogodila na obilježenom pružnom prijelazu.

Vozilo "pasat" je bilo na pružnom prijelazu i nakon udara voza odbačeno je oko 300 metara od mjesta nesreće. Naredio je obdukciju tijela stradalih.

Strojovođa pokušavao kočiti

Iz Željeznica Republike Srpske izrazili su duboko žaljenje zbog jutrošnje nesreće u dobojskom naselju Grabovica, u kojoj je stradao bračni par iz Stanova i njihova 17-godišnja kćerka.

Na mjesto nesreće su, kako dodaju u priopćenju, odmah izašle komisije Željeznica RS-a s nadležnim organima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, ekipama hitne pomoći i vatrogascima.

Utvrđeno je da je strojovođa, vidjevši automobil koji prelazi prugu, davao neophodne signalne znake i počeo kočiti, ali putnički automobil nije prešao preko putnog prijelaza.

Tvrde da je putni prijelaz na kojem se dogodila nesreća obilježen prometnim signalnim znacima, a vlak se kretao po utvrđenom redu vožnje, piše Fena.

U priopćenju se dodaje i da su strojovođama na mjestu događaja urađeni neophodni testovi zbog utvrđivanja odgovornosti, a istragom će biti utvrđena odgovornost svih sudionika ovog slučaj.

Alkotestovi pokazali su negativan rezultat kod strojovođa, a željeznički promet na ovom dijelu pruge uspostavljen je jutros u 8.22 sati.

Iz Željeznica RS-a su pozvali sudionike u prometu da zbog osobne i opće sigurnosti poštuju prometne propise.

Kopirati
Drag cursor here to close