Kaos u prometu

Nevrijeme paraliziralo Italiju

Vijesti / Flash | 06. 02. 2015. u 15:38 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilne snježne padaline i nevrijeme izazvali su u središnjoj i sjevernoj Italiji velike zastoje i kaos na autoputovima i u željezničkom prometu, prenose u petak talijanski mediji.

Val lošeg vremena već nekoliko dana pogađa Italiju. Zatvoreni su brojni putovi i autoputovi, u blokadi je i željeznički promet, obustavljena nastava u više desetina škola u Lombardiji, Emiliji Romanji, Toskani, Markama i na Sardiniji.

Najveći zastoji na putovima zabilježeni su na sjeveru Italije, prije svega u Bolonji, gdje je i otkazan veliki broj polazaka vlakova, a nekoliko sati bio je zatvoren i autoput.

Gradske vlasti Bolonje pozvale su građane da ne koriste za prijevoz svoja vozila i da djecu zadrže kod kuće, iako nastava nije otkazana.

Teška situacija je i u Breši, gdje je 90 tisuća ljudi ostalo bez struje. Mantovu je pogodilo veliko snježno nevrijeme, a Trst je pod snažnim naletima bure, s vjetrom jačine 149 kilometara na sat.

Čak i na Siciliji nevrijeme izaziva smetnje u prometu, uključujući avioprijevoz, naveli su talijanski mediji, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close