Dolazak Nikolića upitan

Nijedan čovjek ne može biti razlog za narušavanje odnosa dviju zemalja

Vijesti / Flash | 15. 06. 2015. u 14:15 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je danas da nema razloga za odgađanje posjete predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Bosni i Hercegovini, zbog situacije stvorene nakon uhićenja Nasera Orića, ističući da se sva otvorena pitanja mogu razriješiti u dijalogu, koji je ključ i za ovakve teme.

Ivanić je u izjavi novinarima u Banja Luci potvrdio da je taj svoj stav danas dostavio dvojici drugih članova Predsjedništva BiH, ali da za sada nema konsenzusa o tom pitanju u Predsjedništvu BiH, dok ostaje da se vidi kakavu će odluku donijeti Tomislav Nikolić.

''Mislim da ovo nije dobro i vraća nas puno koraka unazad i može stvoriti loš ambijent. Nijedan čovjek ne može biti razlog za narušavanje odnosa dviju zemalja'', upozorio je Ivanić.

Izrazio je uvjerenje da će pravosuđe Švicarske samostalno donijeti odluku o Naseru Oriću, koji je uhićen nedavno u toj zemlji po Interepolovnoj potjernici Srbije.

Naglasivši kako bi volio da do posjete dođe, Ivanić je iznio svoj stav da njeno odgađanje neće biti dobro, već će imati negativne posljedice.

Kopirati
Drag cursor here to close