Posjeta

Nikolić na jesen u Bosni i Hercegovini

Vijesti / Flash | 04. 03. 2016. u 11:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u telefonskom razgovoru s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem prihvatio njegov prijedlog da se najavljeni službeni posjet Nikolića Sarajevu odgodi za jesen, zbog izbora u Srbiji, priopćila je danas služba za suradnju s medijima predsjednika Srbije.

Nikolić i Izetbegović razgovarali su o bilateralnoj suradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima s kojima se suočava regija, prvenstveno kada je u pitanju migrantska kriza, javlja Tanjug.

Nikolić je poželio uspjeh Izetbegoviću u predstojećem predsjedanju Predsjedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u svibnju.

"To je prilika da zemlje regije razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu riješiti zajedničkim naporima", naglasio je predsjednik Srbije.

U povodu izbjegličke krize koja potresa cijelu regiju, Nikolić je naglasio da je Europska unija na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rješenja, koje će biti pravično za sve zemlje pogođene krizom.

"Kada se voda zamuti, čisti se na izvoru, a ne na ušću", konstatirao je predsjednik Nikolić.

Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusjedskim odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine te izrazio zabrinutost u povodu novog vala izbjeglica koji se očekuje na proljeće.

Kopirati
Drag cursor here to close