žaljenje

Nikolić papi poslao pismo isprike: Pokvario mi se avion

Vijesti / Flash | 17. 04. 2015. u 15:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je u petak pismo isprike papi Franji zbog otkazivanja službenog posjeta Vatikanu nakon što se zrakoplov u kojem je bilo srbijansko izaslanstvo zbog kvara na motoru jutros morao vratiti u beogradsku zračnu luku, priopćeno je u Beogradu.

Nikolić je Papi izrazio žaljenje zbog otkazivanja posjeta i istaknuo kako se nada da će se posjet ostvariti u najkraćem mogućem roku, rečeno je medijima u uredu srbijanskog predsjednika.

«U tijeku si intenzivni razgovori kako bi se dogovorio novi datum posjeta predsjednika Srbije Vatikanu«, rekli su u Nikolićevu uredu. Nikolićev posjet Vatikanu otkazan je pošto se zrakoplov »Falcon 50« s državnim izaslanstvom morao prinudno vratiti u Beograd zbog kvara na motoru, a Nikolićev savjetnik i član izaslanstva Oliver Antić izjavio je medijima da je «situacija bila dosta dramatična«.

«Čulo se kao da je nešto puklo kad smo bili na 10.000 metara i počeli smo okomito padati ... To je trajalo nekoliko minuta... Onda su piloti uspjeli aktivirati druga dva motora«, rekao je Antić za regionalnu televiziju N1. Antić kaže da su u zrakoplovu »svi bili prisebni, poglavito predsjednik« Nikolić, uz kojeg su u zrakoplovu još bili njegovi savjetnici za vanjske poslove Ivan Mrkić, medije Stanislava Pak i Jasmina Mitrović Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close