Snimke

Nizozemski novinar se uvukao u hrvatski kamp: Ovo je nehumano

Vijesti / Flash | 26. 09. 2015. u 12:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski novinar libanonskog porijekla, Danny Ghosen, objavio je snimku loših uvjeta u jednom hrvatskom izbjegličkom kampu u koji je ušao predstavljajući se lažno kao izbjeglica iz Sirije.

Snimku je objavio Neewsweek, ali nije potvrdio njezonu autentičnost.

Danny Ghosen, koji radi za nizozemski televizijski show 3onderzekt navodi kako je uspio u utorak ući u izbjeglički kamp na hrvatsko-srpskoj granici bez ikakvih papira, gdje se predstavio kao Qalid Gasan, prošao medicinske testove i administrativne procedure, snimajući tajno cijeli proces.

Vjeruje se da se izbjeglički kamp nalazi u Opatovcu, selu na istoku Hrvatske, objavila je na Twitteru nizozemska političarka Judith Sargentini, prenio je Tanjug.

Na snimci se Ghosen vidi kako drži identifikacijski papir na kojem je ispisan broj 2927 i ime Qalid Gasan.

"Ovo je nevjerojatno. Upravo sam se registrirao kao izbjeglica iz Sirije. I još sam student. A imam 34 godine", kaže Ghosen na snimci.

Nizozemski novinar je na snimci zabilježio i uvjete u kojima izbjeglice žive, spavajući na podu okruženi ogradama, opisujući ih kao "nehumane".

Neke od izbjeglica su mu se požalile da se u kampu, koji su nazvale zatvorom, nalaze već devet dana i pri tom naglasile da u objektu nema hrane, a priču su objavili i pojedini hrvatski mediji.

''Unutar sam kampa i šokiran sam. Ono što vidim je totalno apsurdno. Ljudi žive jedni na drugima. Ovo je nevjerojatno. Ovo je nehumano", zaključuje Ghosen.

Kopirati
Drag cursor here to close