Islamistički prostori

Njemačka: Pretresi po stanovima zbog vrbovanja u ISIL

Vijesti / Flash | 10. 08. 2016. u 12:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u saveznim pokrajinama Sjeverna Rajna-Vestfalija i Donja Saska danas izvršila pretrese u više stanova i poslovnih prostora koji pripadaju islamistima otprije poznatim vlastima.

"Pretresi su usmjereni protiv tri osobe za koje se sumnja da su vrbovali za članstvo u tzv. Islamskoj državi. Za jednog od osumnjičenih postoji sumnja da je i logistički i financijski pomagao tzv. Islamsku državu", stoji u priopćenju Saveznog državnog tužiteljstva iz Karlsruhea u čijoj nadležnosti su djela povezana s terorizmom i djelovanjem protiv ustavnog poretka, prenosi Hina.

Lokalni dnevnik "Westdeutsche Allgemeine Zeitung" javlja da je jedan od osumnjičenih imam koji je bio u kontaktu s dvojicom maloljetnika koji su u Essenu izvršili napade na jedno slavlje pripadnika vjerske zajednice sika.

U utorak poslije podne je u pokrajini Porajnje-Falačka uhićen jedan izbjeglica iz Sirije za kojeg se sumnja da je pripremao terorističke napade u Njemačkoj.

Podsjetimo, u srpnju su u Njemačkoj izvršena dva teroristička napada za koje se sumnja da su bili izvedeni pod vodstvom Islamske države. U oba slučaja su počinitelji bili izbjeglice.

Inače, prema podacima iz svibnja u Njemačkoj je udvostručen broj ljudi koji su spremni izvršiti terorističke napade.

The Welt je tada objavio da je broj potencijalnih terorista procijenjen na 497, dok ih je tijekom 2015. godine bilo 270. U isto vrijeme, broj terorističkih simpatizera koji bi mogli pomoći u napadima procijenjen na 339 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close