kontrola granice

Njemačka: Smanjen priliv izbjeglica, za vikend ušlo 7.000 ljudi

Vijesti / Flash | 21. 09. 2015. u 16:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priliv izbjeglica u Njemačku smanjen je za vikend, kada je u zemlju ušlo 7.000 ljudi, priopćila je u ponedjeljak njemačka policija.

Policija je podsjetila da je prethodna dva vikenda u Njemačku ulazilo po 20.000 izbjeglica.

Priliv izbjeglica je smanjen nakon što je Njemačka 13. rujna privremeno ponovo uvela kontrolu granice, što su kasnije učinile i Mađarska, Slovačka i Češka, prenosi agencija AFP.

Njemačka kancelarka Angela Merkel obećala je u ponedjeljak da će učiniti sve da se problem raspoređivanja izbjeglica riješi konsenzusom, a ne jednostavnim nadglasavanjem partnera iz Europske unije.

''Vrijedno je svakog truda da uradimo sve kako bismo mogli odlučiti konsenzusom 28 država članica, prije nego kvalificiranom većinom, o važnim pitanjima poput raspodjele izbjeglica'', rekla je ona.

Ministri unutarnjih poslova EU u utorak će se sastati kako bi ponovo razmatrali proširenje kvota o raspodjeli tražitelja azila širom 28 država članica, a u srijedu će biti održan samit lidera EU.

Njemačka podržava uvođenje obvezujućeg sistema kvota za raspodjelu izbjeglica za svaku državu, ali se istočne zemlje članice EU snažno protive tom planu, podsjeća AP.

Kopirati
Drag cursor here to close