Izbjeglice u 2016.

Njemačka smanjuje dolazak izbjeglica; Austrija odobrava 37.500 azila

Vijesti / Flash | 20. 01. 2016. u 16:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u Njemačkoj u 2015. godini azil zatražilo više od miljun izbjeglica, vlasti te zemlje nadaju se kako će ove godine broj izbjeglica biti značajno manji, prenosi Agencija Anadolija.

Glasnogovornik njemačke kancelarke Angele Merkel Steffen Seibert rekao je da je od početka 2016. usporen protok imigranata, ali da je dalje smanjenje broja izbjeglica i dalje neophodno.

On je pozvao zemlje Europske unije da "ispune obećanje" i Republici Turskoj pomognu sa tri milijarde eura za zabrinjavanje izbjeglica.

Prema njegovim riječima, iskustva sa zemljama bivše Jugoslavije tijekom 90-ih godina pokazala su da bi se većina izbjeglica vratila u matične zemlje ukoliko bi u njima rat prestao.

''Austrija će do kraja 2016. godine odobriti 37.500 zahtjeva za azil'', potvrdio je premijer ove zemlje Werner Waymann.

Premijer Faymann nazočio je danas sastanku predstavnika vlade i pokrajinskih uprava u Austriji o problemu izbjegličke krize, nakon čega je govorio na konferenciji za novinare.

Kazao je kako Austrija ima plan da u naredne četiri godine primi oko 130.000 izbjeglica, te dodao: “Ne možemo primiti sve izbjeglice koje dođu u Austriju. U ovoj godini planiramo da odobriti 37.500 zahtjeva za azil u našoj zemlji.”

 

Kopirati
Drag cursor here to close