Halt!

Njemačka uvodi kontrole na svim granicama

"Cijeli paket mjera stacionarne i mobilne granične policije postojati na svim granicama, uključujući i mogućnost odbijanja ulaska u skladu s europskim i nacionalnim pravom", navodi se u priopćenju njemačkog ministarstva.
Vijesti / Flash | 10. 09. 2024. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser najavila je proširenje graničnih kontrola na sve njemačke granice zbog neregularnih migracija i prijetnji islamističkog terorizma.

Kontrole će početi 16. rujna i trajat će šest mjeseci.

Planirano je da dodatne kontrole započnu 16. rujna, a trajat će, za početak, šest mjeseci. To znači da će "cijeli paket mjera stacionarne i mobilne granične policije postojati na svim granicama, uključujući i mogućnost odbijanja ulaska u skladu s europskim i nacionalnim pravom", navodi se u priopćenju njemačkog ministarstva.

Pritom bi, kako se dodaje, ometanje onih koji u malograničnom prometu preko granice odlaze na posao trebao biti što manji.

Odbijanje ulaska bit će moguće u skladu s europskim i nacionalnim zakonima.

Austrija je najavila da neće prihvatiti odbijene migrante iz Njemačke.

Kritike stižu od policijskog sindikata i Stručnog savjeta za integraciju i migracije, koji smatraju da će ove mjere imati visoke ekonomske troškove i da su rigidne, piše Deutsche Welle.

Kopirati
Drag cursor here to close