Policija ne dozvoljava prilaz Donjoj Jablanici

Noć na terenu protekla mirno, vodostaji rijeka stabilni, probijen koridor do Buturović Polja

Sinoć je iz Jablanice zaprimljen zahtjev za osiguranjem dodatnih 200 kreveta za spasioce koji dolaze iz drugih zemalja.
Vijesti / Flash | 06. 10. 2024. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema informaciji Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, stanje na područjima pogođenim poplavama, Jablanici i Konjicu, nepromijenjeno je u odnosu na sinoćnja izvješća.

Noć je protekla mirno, bez novih pomjeranja tla i bez dodatnih ugroza. Vodostaji rijeka u HNŽ-u su stabilni. Na terenu su profesionalne spasilačke i volonterske ekipe, potraga za unesrećenima i aktivnosti na uspostavljanju prometne, telekomunikacijske i elektroenergetske infrastrukture intenzivirane su već od svanuća, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Sinoć je iz Jablanice zaprimljen zahtjev za osiguranjem dodatnih 200 kreveta za spasioce koji dolaze iz drugih zemalja. Zahtjev je proslijeđen u Federalnu upravu CZ-a i Federalni stožer, kao i na adresu Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije čiji je ravnatelj Drago Martinović odmah odobrio 100 kreveta koji će tijekom današnjega dana biti prebačeni u Jablanicu.

U odnosu na sinoćnje izvješće, u Konjicu je uspostavljen prometni koridor prema Buturović Polju gdje spasilačke službe mogu prometovati jedni prometnim trakom.

Tri dana nakon stravičnih poplava koje su pogodile nekoliko bosanskohercegovačkih općina, reporteri "Dnevnog avaza" su ponovo u Jablanici, te javljaju s mjesta događaja da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije drže sve putne komunikacije prema Donjoj Jablanici i Mostaru pod blokadom. 

Iako je novinarskim ekipama bio dozvoljen prolazak prethodnih dana, danas im već to nije dozvoljeno. Mogu proći samo interventna vozila. 

 
 
Kopirati
Drag cursor here to close