Političari na tereun

Nogometni derbi u Beču: Crnadak, Vučić i Thaci u istom timu

Vijesti / Flash | 20. 08. 2015. u 11:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na velikom sumitu o zapadnom Balkanu, koji je pokrenula Angela Merkel, 27. kolovoza u Beču će se osim političkih dogovora igrati i fudbal.

"S tim u vezi prave se mješoviti timovi u kojima će biti premijeri i ministri vanjskih poslova", potvrdio je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak za N1.

Najavljeno je da će na teren zajedno izaći srpski i albanski premijer Aleksandar Vučić i Edi Rama, kosovski ministar vanjskih poslova Hasim Thaci, šef crnogorske diplomacije Igor Lukšić, njegov makedonski kolega Nikola Poposki, šef diplomacije BiH Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova Albanije Ditmir Bushati, kosovski ministar gospodarstva Arben Ahmetaj, kao i glavni tajnik Procesa regionalne suradnje Goran Svilanović.

Oni će svi zajedno igrati u ekipi “Future EU”.

U suparničkoj ekipi “EU”, na meču kojim će suditi europski povjerenik Johannes Hahn, igrat će, između ostalih i slovenački premijer Miro Cerar, kao i šef austrijske diplomacije Sebastian Kurtz.

Predstojeći summit održat će se u Beču kao nastavak Berlinskog procesa koji je prošle godine inicirala njemačka kancelarka Angela Merkel. Summit se održava u palači Hoffburg.

Na summitu u Beču sudjelovat će premijeri, ministri vanjskih poslova i gospodarstva zemalja zapadnog Balkana, koji će sa predstavnicima EU, Austrije i Njemačke razgovarati o zajedničkim projektima, javlja N1.

Šefovi diplomacije zapadnog Balkana, sa predstavnicima iz EU održat će radni sastanak na temu regionalne suradnje, imigranata i dijalogu verta, kao i borbi protiv ekstremizma.

Kopirati
Drag cursor here to close