Nema prodaje telekoma

Novalić: Sve pare od trošarina idu isključivo u autoceste

Vijesti / Flash | 31. 05. 2017. u 08:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trošarine su najvruće pitanje u BiH. Željka Cvijanović i ja smo veoma zainteresirani za trošarine jer smo zaduženi za rast ekonomije i nova radna mjesta. MMF ovdje nije glavni razlog, već je to ekonomski rast BiH'', izjavio je u intervjuu za televiziju N1 federalni premijer Fadil Novalić.

''Imamo rast od tri posto BDP-a, a kada bi ubacili rast infrastrukture dodali bi još dva posto. Pet posto rasta BDP-a na razini BiH bi se već vidjelo'', smatra Novalić.

Upitan je li točno da nigdje u zakonu nije definirano da će novac ići za izgradnju autoceste, Novalić poručuje da ti isti parlamentarci koji to govore su u prošlom sazivu bili vlast i dobro znaju da sve pare idu u autoceste.

''Nema teorije da niti jedna marka dođe do parlamentaraca. To je prevara masa da će doći u proračun institucija'', rekao je Novalić.

Također je istaknuo da aktualna Vlada FBiH neće prodati BH Telecom.

''To su trebale uraditi dvije-tri vlade prije nas. Za BH Telecom znači da ne može društvo imati značajnu korist od te prodaje. Počeli smo raditi na tome, napravit ćemo nezavisnu međunarodnu analizu i dobiti prave podatke kako vide naše telekome. Elektroprivreda nije zanimljiva strancima, kao ni rudnici jer treba 10 godina da se restruktuiraju'', kazao je Novalić.

Najaktualnija priča u BiH i regiji kriza u Agrokoru. Novalić je govorio o tome šta Vlada FBiH čini da se kriza Agrokora ne odrazi u velikoj mjeri na privredi.

''Mi smo Agrokor počeli nadzirati najranije od svih u regiji u trenutku kada je Coca-Cola odlučila obustaviti isporuku svojih proizvoda. Tada smo vidjeli da nešto ne štima. Ono što je došlo do mene vidio sam da stanje nije alarmantno tu, već u Zagrebu, ali pošto je vezano, bilo je pitanje vremena kada će biti alarmantno i ovdje. Firme Agrokora u BiH su relativno zdrave s problemima koje imaju i druge firme u BiH. Agrokor u BiH nema velikih problema i može živjeti, a pitanje je možemo li isposlovati da on djeluje "ostrvski". Imamo spreman i Lex Konzum. Ne mora biti kao uredba. Zdravlje Konzuma ovdje zavisi od percepcije potrošača. Ne smijemo urušiti percepciju Konzuma jer su tu naša poduzeća i naša radna mjesta. Mislimo da je problem prenapuhan, nema potrebe da se stvara prevelika nervoza jer će to onda dovesti do problema'', rekao je, između ostalog, Novalić za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close