Pali u Litvi

Novi biznis: Švercanje Cybertrucka u Rusiju

Carinici Litve zaplijenili su dva nova Teslina električna kamioneta od ljudi koji su ih pokušali preko te zemlje ilegalno uvesti u Bjelorusiju, pa nakon toga i u Rusiju.
Vijesti / Flash | 13. 05. 2024. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carinici su na cestovnom graničnom prijelazu Šalčininkai, između Litve i Bjelorusije, prošloga tjedna zabilježili neobičan "plijen" - od krijumčara su zaplijenili dva nova primjerka električnog kamioneta Tesla Cybertruck.

Njima su za oko zapeli prevoženi kamioneti, koji nisu dostupni za kupnju u Europi, a netko ih je pokušao izvesti u Bjelorusiju.

Otkrili su potom da finalna destinacija Cybertruckova nije Bjelorusija, već se krijumčari i u ovom slučaju koriste poznatim rutama preko Kazahstana, Bjelorusije ili Uzbekistana kako bi skupocjena vozila dopremili kupcima – u Rusiji, javlja Bug.

Budući da je Rusija još od 2014. godine pod sankcijama, koje brane izvoz osobnih automobila iz Europske unije u tu zemlju, električni su kamioneti zaustavljeni na granici i zaplijenjeni.

Vrijednost im je procijenjena na više od 200 tisuća eura. Nakon otkrića i zapljene pokrenut je predistražni postupak zbog krijumčarenja i kršenja međunarodnih sankcija, objavljeno je iz Carinske uprave Litve.

Kopirati
Drag cursor here to close