Turska

Novi napad u Ankari; Deaktivirana i naprava sa 150 kilograma eksploziva

Vijesti / Flash | 18. 03. 2016. u 10:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski pirotehničari deaktivirali su eksplozivnu napravu pronađenu tijekom noći u vozilu u blizini vladine zgrade u gradu na jugoistoku Turske, doznaje se iz policijskih izvora.

Vozilo sa 150 kilograma eksploziva pronađeno je u gradu Gani u dijelu pokrajine Diyarbakir nastanjene većinskim kurdskim stanovništvom. Policija u sklopu istrage proučava sigurnosne kamere postavljene u tom području, prenosi Hina.

Kurdski ekstremisti su u četvrtak preuzeli odgovornost za samoubilački napad u Ankari, najavivši nove napade zbog čega je Njemačka u toj zemlji zatvorila svoje diplomatske misije i škole.

Američko veleposlanstvo u Ankari izdalo je priopćenje svojim državljanima da imaju na umu mjere predostrožnosti, navodeći da se ovaj vikend obilježava kurdska Nova godina - Newroz - te da bi na velikim događanjima moglo doći do sukoba i nasilja.

Američko veleposlanstvo također podsjeća da su na meti terorističkih organizacija u posljednje vrijeme željezničke i autobusne stanice, ustanove turske vlade i javni prostori.

Prošlotjedni samoubilački napad bio je drugi za redom u središtu Ankare.

Novi napad u Ankari

Nepoznati napadač usmrtio je policijskog časnika i jednog civila u pucnjavi u središnjem dijelu Ankare u petak, piše dnevnik Cumhuriyet.

Do napada je došlo u četvrti Dikmen turskog glavnog grada, pišu novine ne navodeći druge detalje.

Ankara se još nije oporavila nakon što je skupina povezana s Radničkom strankom Kurdistana usmrtila 37 osoba u nedjelju u samoubilačkom napadu autobombom u središtu grada. 

Kopirati
Drag cursor here to close