Rukuju se, rukuju...

Obama i Castro se rukovali i razmijenili nekoliko riječi

Vijesti / Flash | 11. 04. 2015. u 12:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Barack Obama i predsjednik Kube Raul Castro pozdravili su se i razmijenili nekoliko riječi u petak, prije otvaranja Summita Amerika u Panami.

''Večeras su se na Summitu Amerika, predsjednik Obama i predsjednik Castro pozdravili i rukovali'', rekla je Bernadette Meenhan, glasnogovornica Bijele kuće, prenosi agencija AFP.

Izvor blizak američkoj delegaciji je precizirao da nije bilo "značajnog razgovora" dvojice lidera, koji su se već susreli i rukovali u prosincu 2013. godine u Johannesburgu kada bila sahrana Nelsona Mandele.

Prisutnost Obame i Castra na summitu, na kojem će se okupiti tridesetak šefova država, će krunisati najavljeno zagrijavanje o kojem su vođeni razgovori 18 mjeseci u najvećoj tajnosti.

Bijela kuća je priopćila u petak da bi trebalo sačekati subotu da bi se prisustvovalo susretu Obame i Castra. Ovo će biti prvo sučeljavanje državnih šefova dviju zemalja od 1956. godine.

Nakon razgovora u subotu, lideri će sudjelovati na svečanoj večeri u starom gradu Panami, prije nego se sastanu na plenarnim sjednicama.

Kopirati
Drag cursor here to close