Summit

Obama: Muslimani uspijevaju i razvijaju se u Americi

Vijesti / Flash | 19. 02. 2015. u 18:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barack Obama ocjenjuje da SAD u borbi protiv terorizma čine nešto što Europa ne radi - imaju tradiciju prihvaćanja imigranata, uključujući muslimane.

''Ako želimo da spriječimo da ljudi budu prijemčivi za lažna obećanja ekstremizma, onda međunarodna zajednica mora da ponudi bolje - i SAD namjeravaju da urade svoj dio'', rekao je Obama na summitu u Bijeloj kući o borbi protiv ekstremizma.

Državni tajnik John Kerry je prethodno u izlaganju za medijsku debatu o tome što raditi protiv nasilnog ekstremizma rekao da je "glupa", navodeći da su potrebni svi pristupi - od ubijanja ekstremista na bojnom polju do poboljšanja šansi nezadovoljnih mladih.

Novinska agencija AP navodi da postoji mnoštvo pokazatelja da su muslimani u SAD bolje integrirani nego u Europi gdje su često marginalizirani u siromašnim kvartovima gradova. S druge stane u više američkih gradova ima pretežno muslimanskih kvartova srednje klase.

''To je priča za koju ekstremisti i teroristi ne žele da svijet čuje: muslimani uspijevaju i razvijaju se u Americi'', rekao je Obama.

Obama će opet govoriti kasnije tijekom dana kada se delegati iz 65 zemalja okupe na zatvaranju summita u State departmentu.

Kopirati
Drag cursor here to close