Josip Jović

Obilježena 25. godišnjica prve žrtve Domovinskog rata

Vijesti / Flash | 30. 03. 2016. u 17:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 25. godišnjice pogibije prvoga hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, u srijedu je održana svečanost u njegovu rodnome mjestu Aržanu na kojoj su, uz članove njegove obitelji, bili predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Splitsko-dalmatinske županije, gradova, općina i braniteljskih udruga te mnogobrojni građani koji su mu željeli odati počast, piše Hina.

Na mjesnome groblju u Aržanu vijenac i svijeću na grob Josipa Jovića položili su zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević i izaslanik ministra, ovlašten za obavljanje poslova načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marko Srdarević, te zapovjednik Specijalne jedinice policije iz Splita Anton Dražina, izvijestio je MUP.

Nakon polaganja vijenaca, u župnoj crkvi Svih svetih služena je misa.

Svečana akademija održana je u aržanskoj Osnovnoj školi koja nosi ime Josipa Jovića. Zamjenik ministra Davor Blažević rekao je tom prigodom da Josip Jović nije samo prva žrtva Domovinskog rata, nego jedan od temelja hrvatske države.

"Njegovo herojstvo čini ga besmrtnim i dostojnim stranica hrvatske povijesti. Njegovo herojstvo nema trajanja, već je stalni podsjetnik na najveću vrijednost koja nam je ostala – život u slobodi. Velikim ljudima i borcima nas ne čini puška na prsima, već srce koje nas pokreće. Čuvajmo svoju Domovinu i dozvolimo joj da raste i da se razvija u prosperitetnu europsku zemlju", istaknuo je među ostalim Davor Blažević.

Josip Jović poginuo je 31. ožujka 1991. na Plitvicama u dobi od 22 godine kao prva žrtva Domovinskog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close