za dobar provod

Objavljen 'Kratak vodič kroz Islamsku državu'

Vijesti / Flash | 21. 05. 2015. u 12:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako želite dobar provod i dobar život, dođite u Islamsku državu - poručuje autor svojevrsnog turističkog vodiča za potencijalne džihadiste.

Dokument "Kratak vodič kroz Islamsku državu 2015", koji je objavljen na engleskom jeziku i koji potpisuje Abu Ramasah al Britani, predstavlja ovu islamističku tvorevinu kao "raj na Zemlji".

"Kebab, sendviči /čak i vegetarijanski/, čokolada... svega toga ima kod nas. Imamo i 'snickers', 'kitt kett', bounty, twiks, 'kinder jaja'. Znajte da se kod nas služi najbolja kava", piše al Britani. Za njega je Islamska država savršena sredina za odgoj djece, a o njezinom obrazovnom sustavu ima samo riječi hvale, navodi "Times of India".

"Profesori ne reklamiraju homoseksualnost, ne uče djecu teoriji evolucije. Nema sati glazbenog obrazovanja, glume i ostalog smeća. Um vašeg djeteta u kalifatu bit će dobro zaštićen", poručuje al Britani /31/, novopečeni islamista. On se hvali i najmodernijom tehnologijom, a kao dokaz za to navodi video-snimke, koje su "svi imali priliku vidjeti". U vodiču se govori o klimi u Iraku i Siriji, jezikom koji odgovara uobičajenim turističkim brošurama.

Ipak, al Britani koristi priliku i da zaprijeti Zapadu, što je obaveza svakog "svjesnog" islamiste. "Svakog dana sve smo bliže Bagdadu, baš kao što se lav približava plijenu. Ali, Bagdad će nam biti tek 'predjelo'. Kad zauzmemo Pariz, London i Washington ne samo da ćemo proliti krv vašeg naroda, već ćemo uništiti i spomenike, izbrisati vam povijest i preobratiti vašu djecu", piše al Britani. U njegovim propagandnim tekstovima nema ni riječi o javnim smaknućima, šikaniranju žena, bacanju homoseksualaca sa zgrada i ostalim zločinima koje čine i snimaju pripadnici Islamske države.

Kopirati
Drag cursor here to close