teroristi koji se traže

Objavljen popis najtraženijih terorista, kao i nagrade za pronalazak

Vijesti / Flash | 28. 10. 2015. u 17:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Turska za svakoga od više osoba s crvenih popisa Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) među kojima je i Fethullah Gulen, lider terorističke organizacije FETÖ-PDY, nudi nagradu od četiri milijune turskih lira (1.242.815 eura).

Ministarstvo unutarnjih poslova Truske pokrenulo je web stranicu "www.terorarananlar.pol.tr" (teroristi koji se traže), na kojoj se nalazi popis terorista koje ova zemlja traži kao i nagrade koje se nude za pronalazak nekog od njih.

Na web-stranici moguće je vidjeti pet različitih popisa, i to crveni, plavi, zeleni, narančasti i sivi.

Među imenima na crvenom popisu nalazi se i Fethullah Gulen, lider pokreta Hizmet, odnosno terorističke organizacije FETÖ-PDY, a za njega, kao i ostale teroriste sa crvenog popisa, nudi se nagrada u vrijednosti od četiri milijuna turskih lira, što je oko 1,2 milijuna eura.

Na crvenom popisu, pored Fethullaha Gulena, nalaze se i brojni vodeći ljudi terorističke organizacije PKK poput Cemila Bayika, Murata Karayilana, Ilhamija Balija te Durana Kalkana.

Za teroriste sa plavog popisa nudi se nagrada od 1,5 milijuna TL (460 tisuća eura), sa zelenog milijunTL (310 tisuća eura), sa narančastog 600 tisuća lira (186 tisuća eura) te za teroriste sa sivog popisa nagrade do 300 tisuća lira (93 tisuća eura).
Na popisu se, između ostalih, nalaze i pripadnici terorističke organizacije ISIS.

Kopirati
Drag cursor here to close