Terorizam

Objavljena fotografija muškarca za kojim traga policija Stockholma

Vijesti / Flash | 07. 04. 2017. u 17:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedska policija objavila je fotografiju muškarca za kojim tragaju.

"Važno je da dođemo u kontakt s ovom osobom", kazao je glasnogovornik policije, nakon čega je objašnjeno da muškarac nije osumnjičen za napad kamionom.

Čelnik švedske sigurnosne službe Anders Thorngren na konferenciji za novinare je rekao da su se pripremili za slični incident.

Bh. mediji saznaju kako još uvijek nema informacija o ozlijeđenim bh. građanima u Švedskoj

"Ranije ovog tjedna smo uvježbavali sličan scenarij. Säpo se fokusira na obavještajni rad i one koji bi iza ovoga mogli stajati", rekao je.

Iako identitet napadača još nije potvrđen, Säpo je već ranije ove godine u svojem godišnjem izvješću kao najveću terorističku prijetnju Švedskoj naveo napade tzv. "usamljenih vukova".

Gradsko vijeće Stockholma je otvorilo vrata svima koji nisu u mogućnosti večeras otići kući, jer ne voze ni vlakovi, ni autobusi, ni podzemna željeznica. Ljude će prihvatiti na nekoliko adresa.

Podsjetimo, u trgovačkoj ulici u centru Stockholma kamion se zabio među pješake, pri čemu je više osoba ozlijeđeno i najmanje troje poginulo.

Švedski je premijer rekao da se radi o terorističkom činu.

Europska Unija ponudila je Švedskoj pomoć i podršku.

"Napad na bilo koju našu članicu je napad na sve nas", kazao je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

"Jedan od najljepših europskih gradova napadnut je od strane onih koji nama i našem načinu života žele zlo. Stojimo rame uz rame u solidarnosti s ljudima u Švedskoj i švedske vlasti mogu računati na potporu Europske komisije u svakom pogledu".

"Moje srce je ovo popodne u Stockholmu", napisao je na Twitteru predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk. "Moje misli su sa žrtvama i njihovim obiteljima i prijateljima". 

Kopirati
Drag cursor here to close