Niske temperature

Očekuje nas oblačan ponedjeljak sa obilnijim padalinama

Vijesti / Flash | 05. 04. 2015. u 13:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. U Hercegovini bez padalina. U Bosni u jutarnjim satima sa susnježicom ili slabim snijegom, a tijekom dana mogući su slabi lokalni pljuskovi.

U noći na utorak snijeg i susnježica se očekuju u Bosni, sjevernim i istočnim područjima Hercegovine.

Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -3 i 3 stupnja, na jugu Hercegovine od 3 do 7 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 2 i 8 stupnjeva, a na jugu Hercegovine do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno, ujutro sa slabim snijegom. Tijekom dana povremeno može padati slaba kiša. U noći na utorak ponovo se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 0, a najviša dnevna do 4 stupnja.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno. U nizinama je većinom padala kiša, a u višim područjima snijeg. U središnjim i istočnim područjima i u nizinama je ponegdje padala susnježica ili snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica -7, Kupres -2, Ivan-sedlo 0, Sarajevo 1, Goražde i Srebrenica 2, Bugojno i Livno 3, Bihać i Tuzla 5, Mostar, Neum, Sanski Most, Zvornik i Zenica 6, Banja Luka, Doboj i Gradačac 7, Bijeljina i Prijedor 8 i Trebinje 9 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološka prognoza bit će nepovoljna.

Pod utjecajem padavina praćenih zahlađenjem, tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova će se pojačati.

Povećana naoblaka također će kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće poput glavobolje, nervoze i dekoncentracije, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close