Rano je rano

Odbačeni svi zahtjevi za poništenje izbora

Vijesti / Flash | 12. 10. 2016. u 16:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je odbacilo 11 zahtjeva za poništenje, odnosno ponavljanje izbora na pojedinim ili svim biračkim mjestima u pojedinim izbornim jedinicama, priopćeno je iz SIP-a BiH.

Zahtjevi koji su se odnosili na poništenje izbora su odbačeni kao nedopušteni uz obrazloženje da će se navodi iz zahtjeva uzeti u obzir i SIP BiH će reagirati po službenoj dužnosti ako za to bude elemenata, ali nakon utvrđivanja izbornih rezultata.

Zahtjevi kojim je traženo ponavljanje izbora su odbačeni kao preuranjeni, jer da bi se negdje ponovili izbori prije toga moraju biti poništeni.

SIP BiH danas je donio 20 zaključaka kojim se zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima u pojedinim izbornim jedinicama odbacuju zbog preuranjenosti.

Tek nakon što SIP BiH objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u članu 5.30. stav /1/ Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje i to isključivo pod uvjetima i na način propisan tim članom.

Središnje izborno povjerenstvo BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje.

Kopirati
Drag cursor here to close