NSRS

Odbijen zahtjev SDS-a da se stavi izvan snage odluka o zaduženju RS-a

Vijesti / Flash | 21. 10. 2015. u 13:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Parlament uopće neće razmatrati tu odluku, jer nije bilo dovoljno glasova da se uvrsti na dnevni red današnje redovne sjednice NSRS-a.

Šef Kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica zatražio je prethodno da parlament svojom odlukom stavi izvan snage tu odluku. Kao razloge naveo je činjenicu da samo Narodna skupština može odobriti zaduženje RS-a, a ne Vlada.

Upitao je i kako je moguće da Vlada RS-a nije ispoštovala Zakon o zaduženjima, dugu i garancijama.

''Ovim kreditnim zaduženjem od oko 514 milijuna KM prekoračio bi se zakonski limit za zaduženje RS-a'', upozorio je Govedarica, ali nije naišao na podršku poslanika iz vladajuće većine.

U ime PDP-a Slaviša Marković izrazio je protivljenje jer je s dnevnog reda povučen negativni revizorski izvještaj za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a u prošloj godini.

Svi negativni revizorski izvještaji, kazao je, po automatizu moraju biti razmatrani u parlamentu.

Međutim, nadležni skupštinski odbor nije dao suglasnost za razmatranje tog izvještaj na današnjoj sjednici.

Zastupnik NDP-a Zdravko Krsmanović je ukazao da se građanska inicijativa ne može povući s dnevog reda kao što je to slučaj s Prijedlogom zaključka kojim se konstatira da gradnja malih hidroelektrana u Nacionalnom parku 'Sutjeska' nije od javnog i općeg interesa za RS te zbog brojnih primjedbi povučen je i Nacrt strategije razvoja obrazovanja RS-a za razdoblje 2015 – 2020.

''Zašto onda građani prikupljaju potpise za razmatranje određene inicijative, ako se ona povlači s dnevnog reda?'', upitao je Krsmanović.

Ipak, dnevni red sjednice NSRS-a izglasan je bez tih točaka.

Kopirati
Drag cursor here to close