Haag

Odgođeno suđenje Goranu Hadžiću

Vijesti / Flash | 02. 04. 2016. u 10:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haški tribunal je donio odluku da na neodređeno vrijeme prekine suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske Krajine Goranu Hadžiću zbog njegovog zdravstvenog stanja, rekao je Srni njegov odvjetnik Zoran Živanović.

On je naveo da je Haški sud 25. ožujka donio odluku da će sudski proces biti u stanju nekog mirovanja na neodređeno vrijeme.

"To bi, praktično, trebalo da znači da se čeka ishod njegovog zdravstvenog stanja, da se vidi kako će se odvijati", rekao je Živanović.

On je naveo da suđenje Hadžiću, koji boluje od raka mozga u finalnoj fazi, odlaže na neodređeno, ako se tužitelj ne bude žalio i tražio neku drugu odluku.

"Njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno. Ta bolest je neizlečiva, više je to pitanje vremena, to je u Božijim rukama. Ne postoji terapija kojom bi se ta bolest potpuno izlečila. Medicina kaže da nema, u tome su složni da će se brzo razvijati ta bolest", dodao je on. Prema njegovim riječima, Hadžić je kod kuće i ne nalazi se u nekoj zdravstvenoj ustanovi, koje ne primaju takvu vrstu bolesnika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close