Spreng

Odlazi Merkel?

Vijesti / Flash | 26. 01. 2016. u 08:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel u sljedećih osam tjedana naći će se pod velikim pritiskom zbog izbjegličke krize i bit će prisiljena postaviti pitanje povjerenja vladi, prenosi bečki dnevnik Osterreich tvrdnje njemačkog analitičara Michaela Sprenga.

Kako prenosi Tanjug, politički savjetnik i nekadašnji glavni i odgovorni urednik njemačkog lista "Bild am Sonntag" smatra da će ožujak biti sudbonosan mjesec za Merkel zbog pokrajinskih izbora i summita EU.

"Merkel je u ogromnoj opasnosti. Moguće da će se situacija zaoštriti do te mjere da će biti prisiljena postaviti pitanje povjerenja vladi u Bundestagu", rekao je Spreng bečkom dnevniku.

"Merkel se kreće između dva pola - gubitak vjerodostojnosti i gubitak vlasti. Moja prognoza je da će do posljednje sekunde pregovarati s EU i utvrditi da je sve što je pokušala bilo neiskorišteno. Tada će se naći kompromis koji mora biti negdje između ograničenja za prihvat izbjeglica i zatvaranje granica", kazao je Spreng.

Smatra kako nema pravog nasljednika za Merkel, uz izuzetak Wolfgang Schauble koji bi mogao biti prelazni kancelar do 2017., ali ne i više od toga.

Kopirati
Drag cursor here to close